Sport- en spelongeval

U loopt letsel op tijdens een sport- of spelsituatie. Op deze pagina leest u of uw schade verhaalbaar is.

Op het moment dat u blijvend letsel oploopt als gevolg van een sport- of spelsituatie geldt er een verhoogde aansprakelijkheidsdrempel. In deze situatie mag u immers handelingen of gedragingen van iemand verwachten die bij het spel horen. Iemand kan dus pas aansprakelijk gesteld worden als de handelingen of gedragingen buitenproportioneel zijn geweest.
 

Voorbeeld: U bent deelnemer aan een sneeuwballengevecht. U krijgt een sneeuwbal tegen uw oog en loopt letsel op. U kunt de persoon die de sneeuwbal gooide niet aansprakelijk stellen voor uw letsel. In deze situatie had u namelijk redelijkerwijs een sneeuwbal tegen uw oog kunnen verwachten. 
 

Voorbeeld: U bent deelnemer aan een sneeuwballengevecht. U krijgt een sneeuwbal tegen uw oog en loopt letsel op. Na onderzoek blijkt dat de gooier van de sneeuwbal opzettelijk een steen in de sneeuwbal verstopt had. U kunt de persoon die de sneeuwbal gooide wel aansprakelijk stellen omdat er sprake is van buitenproportionele handelingen/gedragingen.
 

Twijfelt u of u iemand anders aansprakelijk kunt stellen voor uw letsel? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
 

Schadetax gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.